08-07-2010
|
|
Tecrübe Puanı: 9
Rep Puanı : 21
Rep Derecesi : 
Ettigi Tesekkür: 593
Aldigi Tesekkür: 533
|
--->: Bu Varlık Sizce Nedir ? Gerçek midir? Sahte mi?
Ya Ustam, ben yazdıklarını vs. okuyorumda ona göre yorum yapıyorum,
güldüreyim diye yazıyorum zaten gülebilirsin yani yasak yok! Anlattığın yoruma
bakarak kıyas yapıyorum sadece önce bir görünmez, şahitliği kabul edilmez diyerek
kendi yorumunla islâm alimlerinin düşüncelerini yazıyorsun. Sonra bak diyorsun bunlar
islâmi görüştür diyorsun. Meselâ;
Aslinda Cin Gördüm Diyenin sahitligi bile Kabul edilemez bunu söyleyen ibnu hacerdir.
Cinlerin bedenlesmis halerini romanya ve yezidilerin yogun yasadigi bölgelerde görmek mümkün.
Eğer aslı buysa o zaman yukarıda dediklerinize göre siz bir önce görünmez, görüldüğünü
iddia edenin şahitliği kabul edilmez görüşünde olduğunuz ortaya çıkıyor. Bu arada
ben sizin ayrıca ne demek istediğinizi de anlıyorum, fakat yazılar üzerinden hareket etmek
istiyorum. Ben biraz dikkatli bir okuyucuyumdur. O yüzden yazılan şeyi okurken öncelik ve sonralığa
bakarak analiz ederim. Çelişki yumağı olarak görüncede sorarım ve cevap beklerim.
Eğer başta bir ön açıklama mevcut değilse, onu kendi görüşünde kabul ederim,
sonra yazılanıda kendi düşüncesine destek olarak görürüm. (Takıntımı denilir artık bilemem)
Varlık hususunda yazdığına gelince, orada cin midir? diye bir suâl sormuşmuyum 
Bu varlık gerçek midir? diye bir soru sormuşum, dikkatli oku ustam sen de yahu...
Bak üstte demişin ki; Bana soracak olursaniz bu "varlik"gercek degildir.Buna benzer bir cok fake gördüm.
Sonra da demişin ki; Varlik gercek olabilir tabiki bilinmeyen bir Hayvan türüdür endonezya ormaninda yasayan.
Cinlerde varlıktır. Var olan birşeydir, hayal ürünü değildir. Kişinin şahsî görüşü elbette
kendisini ilgilendirir, islâm da böyle görülüyor fakat ben görebiliyorum diyorsan saygı duyarım.
Çünkü görünmeme hususunda da ihtilaflar vardır. Rivâyetlere ve yaşanılanlara bakarsak göründükleri, şekle girdikleri aşikârdır.
Bu arada Semih kardeşim sen nerede yaşıyorsun, sence bu tür varlıklar nedir, nerede, nasıl, niçin
dolaşırlar, ve yakalanmaları nasıl olur?
Ve's-Selâm.
|
|
|